Must See Site: Sprinkles on a cupcake

cupcakeheader+sprinkles2

Vandaag stel ik jullie nog 1 van mijn favo blogs voor :) De übersympathieke Petra kon meteen mijn interesse wekken voor haar blog door de mega wijze naam: The Sprinkles on a cupcake :) Origineel!

side bun 2

Maar je vraagt je dan waarschijnlijk af wat dat met beauty/fashion te maken heeft. Zelf legt ze het zo uit:
Sprinkles on a cupcake, are like the cherry on a pie, the accessories on an outfit, the right make-up look, …

Héél goed gezegd Petra!
En nadat ik Petra mocht ontmoeten en kon concluderen dat ze een mega wijze Gentse is en “zwaar de maks”,  maakt haar blog nog des te beter 😉
Ik vind dat haar blog een zeer mooie balans heeft tussen beauty en fashion, iets wat zeker niet gemakkelijk is. This lady’s got style!
Ook zijn haar haar-artikels die ze als Wella-ambassadrice zijnde moet schrijven héél interessant en mooi :)

bow bun

Zelf stelt ze zichzelf en haar blog zo voor:
Ik ben Petra, en dit is mijn blog over fashion, beauty, make-up, lifestyle, cupcakes en zoveel meer.

Ik ben verzot op cupcakes, ze zijn niet alleen lekker maar ze zien er ook schattig uit!
En de decoratie op een cupcake, is dat wat het ‘af’ maakt, wat erop ligt is de reden waarom je precies dié wilt opeten. En dat is bij alles zo!
De juiste accessoires, schoenen, make-up … maken een wereld van verschil, dus kom hier je ideetjes opdoen en blijf op de hoogte van alle laatste nieuwtjes in glamourland!

Get ready for an interview with the cupcake-lady!

Sinds wanneer ben je al bezig met Beauty/fashion?
Dankzij wie/wat ben je hierdoor in geïntereseerd geraakt?

Tijdens de laatste jaren van mijn middelbaar begon ik daar iets meer aandacht aan te schenken, samen met vriendinnen vanalles uitproberen, maar het is pas iets later dat ik daar echt meer mee bezig was.

Mijn blog heb ik nu iets meer dan een jaar, en door me er meer in de verdiepen en andere blogs te lezen en leren kennen wordt die interesse nu nog groter.
Ik volgde als eerste de blog van Sofie, Fashionata, en ik vond het zo superleuk om te lezen en tips op te doen, dat ik geïnspireerd was om zelf mijn eigen persoonlijke blog te starten.

Wat doe je als job of studies?
Kom je bij jouw job of studies in aanraking met beauty-en/of fashion-onderwerpen?

Hihi, mijn job heeft helemaal niets te maken met beauty of fashion. Ik werk als begeleidster in een kinderdagverblijf, met kindjes tussen 0 en 3 jaar, dus helemaal niet zo glamoureus, mijn kleren worden dan ook af en toe besmeurd met fruitpap of melk, maar verder vind ik het leuk om te doen.

Wat doe je in je vrije tijd?

Ik spendeer zoveel mogelijk tijd samen met mijn vriend en zoontje van 3j, Noah. Uitstapjes doen, samen spelen of knutselen…

Ik heb dan ook niet zoveel vrije tijd voor mezelf. Shoppen gebeurt meestal eventjes vlug in een uurtje middagpauze of zo, maar verder steek ik mijne vrije tijd graag in mijn blog. Foto’s nemen, artikeltjes schrijven, maar ook de comments lezen en beantwoorden en andere blogs bijlezen.
En natuurlijk cupcakes bakken, versieren en opeten!

Wat zijn jouw geliefde beauty-merken?

Da’s een moeilijke, ik heb niet echt heel veel vaste merken. Ik gebruik graag producten van Shiseido, MAC, Bourjois, maar heb ook enkele leuke spulletjes van bv. Sleek, Max Factor, NYX … En de Touché Eclat van YSl behoort tot mijn favorieten.

 Voor lakjes vind ik altijd wel mooie kleurtjes bij Chanel, maar het hoeft niet altijd zo duur te zijn, China Glaze, OPI en Models Own vind ik bv ook heel goed.

Welke fashion-merken hebben jouw hartje veroverd?

Ik draag zelf heel graag spulletjes van bij H&M, Only, Zara, … Moest ik niet naar een euro’tje meer of minder moeten kijken, mag je me gerust eens droppen bij Chanel voor wat shopping.

Waar ga jij het liefst gaan shoppen?

Ik ga dolgraag shoppen bij H&M, of winkels met verschillende merken onder één dak, zoals bv. Het Paleis. en meestal is dat in Gent en omstreken.

Heb je favo webshops?

 k koop ook dolgraag online: Forever21, Asos, New Look, …

Heb je een beauty of fashion verslaving?

Voor beauty heb ik waarschijnlijk het meeste een zwak voor lipproducten (meestal dan in de zelfde tinten, lichtroze/nude) en nagellakjes.

 Voor fashion kan ik moeilijk schoenen en jasjes laten liggen.

Waar haal jij je stijl-inspiratie?

Een beetje overal. Als ik ergens een outfit zie dat ik leuk vind, iemand op straat of ergens gezien op een blog, dan kan ik wel naar iets gelijkaardigs op zoek gaan.

Ik vind ook veel inspiratie bij lookbooks van merken,bv bij de website van Forever21 vind ik altijd dat de kledij superleuk gecombineerd is, en dat geeft je direct al enkele ideetjes.
Verder gewoon eventjes door de rekken snuffelen in de winkels en kijken wat ik zelf leuk vind.

Wat is het leukste dat je meegemaakt hebt dankzij jouw site?

Uitnodigingen krijgen voor events is superleuk. Een winkelopening meemaken, als eerste zicht krijgen op nieuwe collecties, of zelfs de mailtjes met nieuws voor iemand anders ze weet vind ik superleuk!!

Wat denken jouw familie of vrienden over jouw site?

Ze vinden het wel leuk, maar schenken er eigelijk niet zo heel veel aandacht aan en praten er niet zo vaak over. Ik vertel dit eigelijk ook niet zo vaak aan mensen die ik ken dat ik een blog heb, maar mijn dichtste vriendinnen vinden het superleuk, vragen me zelf om raad of geven me ideetjes, gaan mee shoppen of mee op een eventje.

Welke sites ga jij zelf vaak gaan checken?

Snow White Glamour natuurlijk, maar ook Fashionata, It-Girl, Joliette, brunette blogging, chic and the city, belmodo.tv en nog veel meer eigelijk (op mijn blog staat er een link-lijstje met al mijn favoriete blogs).

Heb je een ultieme fashion/stijl/beauty tip?

Draag waar je jezelf goed en vooral mooi in voelt, dan straal je dit ook uit. Probeer ook af en toe eens te experimenteren met een andere stijl of kleuren.

100_8539
Uiteraard kan bij een blog met deze naam cupcakes niet ontbreken en deze pracht-exemplaren maakte Petra in het thema “lente”. Yummy! :)

Een dikke merci Petra voor het leuke interview and keep on rocking the blog and cupcakes! 😉

Related Posts:

10 thoughts on “Must See Site: Sprinkles on a cupcake

  1. Leuk interview, ik volg zelf ook de blog van Petra. En die cupcakes zien er werkelijk delish uit !

    valleydollbeautyblog Beantwoorden

  2. Ik volg Petra ook al een tijdje, superleuke site! Plezant om op deze manier wat meer over haar te weten te komen!

    Freya Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>