Maison Elza

3

Gisteren probeerde ik voor het eerst de nieuwe place to be in Gent uit: Maison Elza. Maar voor het eerst is niet helemaal waar, Maison Elza is namelijk de tearoom/ontbijt/lunch transformatie van The House of Eliott! Al jaren mijn favoriet restaurant in Gent en ik denk dat ik er al zeker tien jaar mijn verjaardag gevierd heb met mijn ouders en grootouders. Dat kan tellen hé! 😉

1

Na al die jaren genieten van kreeft in mijn favoriete straat in Gent (de Jan Breydelstraat) was ik dus super benieuwd naar de transformatie. Want ontbijt/brunch en afternoon tea is uiteraard ook helemaal mijn ding 😉

2

Maison Elza ziet er natuurlijk ook geweldig uit. Ik had ook niks anders verwacht bij Freddy 😉 Hij heeft zijn nieuwe hotspot trouwens naar zijn grootmoeder Elza genoemd. Wat een mooie naam en wat een prachtige dame!

4

Bij Maison Elza voel je je ook meteen thuis dankzij alle gezelligheid en curiosa. Je komt sowieso ogen tekort om alles te zien. De jaren 20/30 stijl muziek maakt het plaatje compleet wanneer je geniet van het prachtige uitzicht door de ramen. Check zeker ook eens het toilet, volledig in Chanel-thema versierd 😉

5

De benedenverdieping heeft de grootste transformatie onderaan. Een kenner herkent het Ladurée kleurenpalet 😉 Gezelligheid troef!

7

En naast al die troeven heeft Maison Elza ook nog altijd een van de allermooiste terrassen van Gent! Zo vlak aan het water met een uitzicht op het Gravensteen: wauw! Van zodra het echt terrasjesweer wordt, ga ik er sowieso genieten van een koffie of lunch :)

8

Freddy: een dikke proficiat met Maison Elza! Het ziet er prachtig uit en het is heerlijk genieten. Ik ben er zeker van dat iedereen zich meteen thuis voelt door jouw gezellige gastvrijheid :)

11

Céline en ik genoten van een oh zo mooi plekje aan het raam met Barbieroze stoelen 😀 Zalig!

12

Een perfect geometrisch plaatje, een detail dat ik kan appreciëren 😉

13

Bij Maison Elza kan je van 9u tot 11u terecht voor een ontbijt (keuze tussen klein, middel en groot + de eggs benedict), vanaf 12u kan je lunchen en in de namiddag kan je de zotste afternoon tea in Gent beleven.
Céline en ik kozen ervoor om een eggs benedict en een groot ontbijt te delen :) Op aanraden van Freddy want de eitjes zijn nogal redelijk machtig. Bleek dat het perfect was qua portie :) En zo’n groot glas vers fruitsap kon me meteen bekoren.
Bij de lunch kan je trouwens redelijk wat gerechten van de oude kaart van The House of Eliot herkennen. Heel wijs om er meteen een goede lunchspot met fijne gerechten bij te hebben ook :) In mei probeer ik de afternoon tea uit samen met vriendinnen voor mijn verjaardag. Ik ben nu al mega benieuwd! Heb al zotte dingen gehoord over hun zelfgemaakte scones.

14

Dit waren trouwens echt de beste eggs benedict die ik ooit al gegeten heb. En heb er nochtans al heel wat mogen proeven zo over de wereld heen 😉 Ik geef wel als tip om ze ofwel te delen met twee ofwel enkel de eggs benedict te nemen want zo ‘s morgens komt het wel aan :) Maar zo hard genieten!

15

Een top ontbijtje werd afgesloten met een heerlijk coupeke :) Super wijs dat Gent er zo’n héérlijk ontbijt/lunch/afternoon tea adresje bij heeft!

graslei

Ik kon het niet laten om deze foto er bij te zetten :) Wat een fenomenaal mooi weer afgelopen weekend! Dan ziet Gent er nog schoner uit dan anders 😉

Alle info rond Maison Elza kan je op de website terugvinden en ik kan jullie alleen maar aanbevelen om eens van het smakelijke ontbijt of de fijne lunch te gaan proeven :) Je kan ze ook terugvinden op Facebook en Instagram!

Wie is er ondertussen wel benieuwd geworden? 😉

Related Posts:

8 thoughts on “Maison Elza

  1. Wow, ik ben benieuwd !! Het decor is écht iets wat ik eens in real life wil zien :-) Ik ben van plan om in december nog 's naar Gent te komen en dan reserveer ik zeker een plekje bij Elza! :-) merci voor de tip! x

    pizzapartyfridaynight Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>