Schermafbeelding 2013-01-21 om 15.43.12

Guestblog Carmen: Crème Fraîche Haul

Een tiental maanden geleden ging ik de eerste keer binnen bij Crème Fraîche in Knokke, direct was ik onder de indruk van de winkel en van de vriendelijkheid die beide dames uitstralen. Ik schreef dan ook lovend over dit pareltje in Knokke.

Afgelopen zaterdag had ik echt echt eens een shot happiness nodig, dus dan ga ik shoppen. Jammer genoeg was het echt k*tweer, waardoor ik wat beperkt was in mijn mogelijkheden (normaal ging ik die zaterdag met Hanne naar Lille gaan, maar door voorspelde sneeuw aan de Franse grens, ging dat plan dus niet door) en ik het dus dichtbij huis moest houden, daarom: Knokke.

Toen ik binnenkwam bij Crème Fraîche herkenden beide dames mij nog en kregen mijn vriend en ik direct een lekkere Nespresso aangeboden #lovely. Nadat we eerst even gezellig gepraat hadden over de nieuwe collecties en de producten, ging ik door de winkel browsen en ik zag dat ze solden, reeds veel nieuwe lente-kledij/-accessoires en suuuuuperveel Lily Flame hadden. Mijn hartje begon al sneller te slaan…

Barbara en Annabel zijn beide zeer gepassioneerd bezig met hun zaak en praten vol liefde over hun producten, kledij en accessoires. In hun accessoires en kledij streven ze verschillende stijlen na, maar alles is wel heel vrouwelijk (variërend tussen heel trendy en meer klassiek). Ze selecteren al hun stukken voor de winkel zelf.

verpakking
Et voilà: het zakje dat ik mee naar huis kreeg. De verpakking was ge-wel-dig, een weldaad voor het oog: veel roze, hartjes en vooral veel liefde voor de producten. Maar wat heb ik mij nu eigenlijk aangeschaft?

Lily Flame Rhubars & Ho ho ho
Jullie kunnen het waarschijnlijk al raden, Lily Flame heeft nog maar eens mijn hart gestolen. Ik schreef in 2012 al eens een artikel over 3 van hun geuren. Deze keer kocht ik 2 nieuwe kaarsen: de Ho ho ho en de Rhubarb variant. Ho ho ho is een echt zwoele, diepe geur. Beetje muskusachtig en in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, voor mij niet kerstig: nergens een dennegeur te bespeuren. Deze geur zou ik zo branden op een zomeravond om een oriëntaals gevoel te krijgen. Rhubarb is dan weer een echte lentegeur. Toen ik de kaars opendeed was mijn eerste reactie: ‘Hier moet een taart van gemaakt worden’. Stel je voor: een krokante en versgebakken bladerdeegbodem, daarbovenop een crème pattisière gemaakt met verse vanillestokjes en daarbovenop rabarber, perfect roze gestoofd in fijne kristalsuiker. Zo ruikt die kaars, als perfectie. De geuren van Lily Flame blijven mij steeds betoveren, niets synthetisch te bespeuren, en iedere geur een pareltje op zich.

Ik betaalde voor deze kaarsen iets meer dan 15 euro per stuk.

Pink beanie
Een shot happiness houdt ook altijd wat roze in voor mij. Toen ik deze beanie zag liggen, moest die dan ook mee naar huis.
Ik betaalde voor de beanie 14,50 euro (gesoldeerd van 29 euro).

Ketting ParisDotCom
Vorig jaar kocht ik reeds een armbandje van ParisDotCom en dit was één van mijn favoriete accessoires afgelopen zomer. Toen ik dus een hele kast met sieraden van dit merk aan -50% zag, moest ik deze even van naderbij bekijken. Uiteindelijk ging deze gouden ragfijne ketting met zwarte fluffy pompon mee naar huis. Workproof en eens iets anders dan de gewoonlijke ketting met steen. Een investment piece, want ik zie mij dit gerust volgend jaar ook nog dragen (wat meestal met kettingen van Primark of H&M niet het geval is).
Ik betaalde voor de ketting 25 euro (gesoldeerd van 50 euro).

haarspeld
En als laatste ook nog een lichtpaars haarspeldje met strik. Inderdaad in craptastic plastic en niet workproof. Ik kocht dit dan ook om te gaan sporten. Het houdt een grote pluk haar uit mijn ogen en is niet zo saai als gewone speldjes. En er staat een strikje op. Enough said.
Ik betaalde 3 euro voor het speldje.

Tip: de dames van Crème Fraîche organiseren ook vaak workshops in samenwerking met MAC – Knokke. Hou zeker hun Facebook-pagina in de gaten voor deze samenwerkingen en de laatste nieuwe collecties (elke 6 weken komen er nieuwe kledingstukken binnen)!

Krijgen jullie nu ook zin om te shoppen na het zien van deze shoplog? ^^

Related Posts:

15 thoughts on “Guestblog Carmen: Crème Fraîche Haul

 1. Leuk geshopt. Ben zelf nog nooit in Knokke gaan shoppen, ook al ga ik daar nog af en toe. Heb ook echt zin om te shoppen, maar ik spaar mijn geld voor de yardsale van Hanne en mijn jaarlijkse na-de-examens-shopping-dagje met de mama 😉

  Céline Beantwoorden

  1. Mooie doelen in het vooruitzicht 😀 Knokke is echt leuk als je voorbij al het snobby gedoe kijkt!

   Carmen Beantwoorden

 2. Het is al láng geleden dat ik nog eens in Knokke was, dit winkeltje kende ik ook absoluut niet. Maar volgende keer staat hij op mijn te-bezoeken-lijstje!

  BeautyLoves Beantwoorden

 3. Ik woon in Knokke, maar kende deze winkel niet. #erg
  Ga er misschien na mijn examens toch eens moeten gaan kijken :)
  (Ik vind het btw altijd raar als mensen zo enthousiast zijn over Knokke. Ik snap al die toeristen niet, voor mij is Knokke gewoon en saai – behalve dat snobgedoe dan, daar kan ik niet gewoon aan worden :p)

  Lies Beantwoorden

  1. Ik ben niet zo enthousiast over Knokke op zich als ik bv. ben over Antwerpen of Rotterdam, maar soms is het de ideale quick fix (25 minuutjes rijden) als ik dringend moet moet shoppen ^^

   Carmen Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>